Portal 072info

Zenica: Podrška djeci sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju  

 

Zenica, 11.10.2017.Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju iz Zenice kompanija dm drogerie markt danas je donirala sredstva za implementaciju projekta Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju“. Naime, u okviru društveno odgovorne inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život ovaj projekt je izabran kao jedan od deset pobjedničkih, a kako bi 60-ero djece pohađalo predviđeni program sportskih radionica, predstavnici kompanije dm su ovoj ustanovi uručili ček u iznosu od 3.780 KM. Iznos donacije uložen je u kupovinu opreme za realizaciju sportskih aktivnosti.   

 „U okviru naše inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život, zajedno sa našim kupcima, koji su dali svoj glas projektima osnovnih škola koji donose pozitivne promjene u zajednici, izabrali smo deset pobjedničkih i sretni smo što u narednom periodu ulaze u procese implementacije. Među pobjedničkim je i ovaj projekt koji će omogućiti djeci sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju sticanje opće tjelesne kulture te smanjivanje mogućnosti za pojavu novih zdravstvenih problema.“ izjavila je Katarina Marić, asistent u Finansijskom računovodstvu, koja je u ime kompanije dm uručila ček Tariku Salčinoviću, direktoru škole.

Projekt će se provoditi kroz program sportskih radionica do juna 2018. godine. Osim edukativnog dijela, koji će pružiti neophodna znanja i vještine za uspješno savladavanje programskih sadržaja, planiran je i takmičarski dio koji će omogućiti provjeru usvojenih motoričkih sposobnosti i znanja.

Učenici će kroz sportske radionice imati tjelesne aktivnosti kreirane da pored igre djeluju zdravstveno, preventivno i obrazovno, ovisno o ličnom opredjeljenju djeteta. Organizovanjem specijalnih takmičenja između roditelja i učenika i roditelji će dati doprinos ovom projektu”, izjavio je direktor škole Tarik Salčinović.

Tim dm-a, koji je od samog početka radio na pripremi inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život, pratit će tok realizacije projekta i biti podrška školi, a u narednom periodu će posjetiti i preostale škole u Bosni i Hercegovini čiji su projekti su proglašeni pobjedničkim te im uručiti sredstva za njihovu implementaciju.

 

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box