Portal 072info

ZENICA: Poginulim pripadnicima MUP-a ZDK položeno cvijeće i odata počast

Povodom obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, danas je na spomen-ploči upriličeno odavanje počasti, kao i polaganje cvijeća poginulim pripadnicima MUP-a ZDK koji su svoje živote izgubili u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Tim povodom, cvijeće su položili Nikola Arsenić, ministar, Semir Šut, policijski komesar, sa saradnicima te članovi porodica poginulih i umrlih policajaca.

“Sa velikom čašću i poštovanjem prisjećamo se svih naših poginulih prijatelja, kolega i saradnjika, koji su svoje živote dali za ovu zemlju prilikom izvršenja svojih redovnih zadataka. Ovim putem pokušavamo i nastojimo da očuvamo živu uspomenu na njih i njihovo djelo, jer su oni u tom teškom, tragičnom ali i slavnom vremenu odbrane od agresije ugradili svoje živote u temelje naše slobode i nezavisne demokratske države, istakao je ministar Nikola Arsenić.

Pored ministra Arsenića prustnim zvanicama, kolegama i porodicama poginulih pripadnika MUP-a ZDK obratio se i komesar Semir Šut, koji je istakao kako su imena poginulih policajaca na spomen-ploči najbolja generacija policajaca, kao i to da zahvaljujući njima danas imamo i državu i slobodu.

[Galleries 779 not found]
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box