ZENICA: Pogledajte današnje spašavanje dječaka iz rijeke Bosne (VIDEO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prava drama odvijala se danas u 16.15 sati, kada je na Kamberovića polju u Zenici, tačnije kod Turske česme, dijete palo u rijeku Bosnu.

Kako saznajemo, tragediju je spriječio policijski službenik Policijske stanice Crkvice, koji je, uprkos riziku za vlastiti život i hladnoj rijeci, skočio u rijeku i spasio trogodišnje dijete.

Informaciju o ovom događaju potvrdili su nam u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kazavši da se radi o djetetu koje je, inače, Rom.

ČITAJ JOŠ:  Uz prijetnju hladnim oružjem opljačkan "Konzum" u Zenici

-Sve se dogodilo oko 16.15 sati. Službenici PS Crkvice su izvadili dijete, starosti oko tri godine, iz rijeke. Sa cjelokupnim slučajem upoznat je i Centar za socijalni rad – kaže dežurni službenik MUP-a ZDK.

Prema saznanjima 072info, policajac heroj koji je riskirao svoj život da bi spasio trogodišnjeg dječaka je Ermin Mujezinović.

Ovaj čin najbolji je pokazatelj da građani Zenice, ali i Zeničko-dobojskog kantona, mogu mirno spavati ali i biti ponosni na policijske službenike.

ČITAJ JOŠ:  Danas nastupa odabrana noć za muslimane koja najavljuje dolazak Ramazana 

U nastavku pogledajte video:

 

 

GODISNJICA
MARKETING