Portal 072info

ZENICA: Pojačana kontrola ugostiteljskih objekata od 01. aprila

Ilustracija

Obavještavaju se vlasnici ugostiteljskih objekata, koriska i trgovačkih radnji da će Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica od 01.04.2015. godine početi pojačanu kontrolu zauzimanja javnih površina po osnovu postavljanja ljetnih bašti, frižidera, tendi i slično.

Ljetna bašta i ostali mobilijar se može postavljati tek nakon izdate urbanističke saglasnosti od strane Služba za prostorno uređenje a kojoj prethodi odobrenje urbanističko-tehničkih uslova od strane iste službe i potpisivanje ugovora o zakupu s Javnim preduzećem za prostorno planiranje i uređenje grada.

Pošto od 01.04.2015. godine ističe važnost postojećih godišnjih urbanističkih saglasnosti za ljetne bašte, upozoravamo ugostitelje koji prilikom kontrole ne budu imali odobrenje za postavljene ljetne bašte da će ista biti uklonjene, a protiv prekršilaca će se preduzeti zakonske mjere. Kontrole će se vršiti, kako tokom redovnog radnog vremena, tako i u popodnevnim i večernjim satima kako bi se utvrdilo da li ugostiteljski objekti koriste baštu u skladu s izdatom urbanističko-tehničkim saglasnošću.

Podijelite članak