Portal 072info

ZENICA Policajcima donose lična dokumenta i prazne novčanike

Ukoliko ste ikada nešto izgubili dok ste putovali, onda znate kolika je važnost postojanja odjela za izgubljeni i nađeni prtljag. Ovakvi odjeli postoje na aerodromima, ali čak i autobuske stanice sačuvaju ono što putnici zaborave, odnosno izgube.

Provjerili smo s Jusfom Borićem, direktorom JP „Zenicatrans“, šta građani najčešće zaboravljaju u autobusima, ali i autobuskoj stanici.

„Uglavnom su to kišobrani, cekeri, kese, ali znaju zaboraviti i torbu. Onaj ko pronađe izgubljeni prtljag može predati ili dispečeru ili šefu stanice, u zavisnosti gdje je prtljag pronađen“, rekao je Borić. 

Međutim, lični predmeti se gube i na cesti, u kafiću, i tako dalje, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK kažu da građani svakodnevno prijavljuju ovakve nemile situacije.  

„Obraćaju se policijskim službenicima na terenu ili dolaze u policijske stanice da prijave ovakve  slučajeve. Građani najčešće gube novac, bankovne kartice i lična dokumenta, u najvećem broju slučajeva zajedno sa novčanicima u kojima se isti nalaze. Međutim, kao pronađeni predmeti uglavnom se donose lična dokumenta, te prazni novčanici, a samo u rijetkim slučajevima izgubljeni novac ili kartice“, kazala nam je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK. 

Izvor: Naša riječ

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box