policija kakanj


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Dana 20.02.2021. godine, u 19,00 sati, u mjestu Vranduk, policijski službenici Policijske stanice Nemila su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J84-E-912, kojim je upravljalo lice J.E., rođeno 1990. godine, iz Zenice, dok su se u vozilu nalazila lica: Z.A., rođena 1992. godine, iz Travnika i S.H., rođen 1994. godine, iz Zenice.

Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli dvije UKT stanice, staklenu bočicu sa sadržajem koji svojim izgledom asocira na ulje kanabisa, te 21 tabletu za koje se sumnja da sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a Z.A. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istom zavedena kriminalistička obrada.

Daljnjim provjerama za lica i vozilo, utvrđeno je da lice J.E. ima ukupno 7.547,20 KM neplaćenih kazni izrečenih za počinjene prekršaje u saobraćaju.

Imajući u obzir činjenicu da navedeni vozač svojim ponašanjem, odnosno učestalim vršenjem prekršaja u saobraćaju, predstavlja opasnost po sigurnost građana i drugih učesnika u saobraćaj, policijski službenici Policijske stanice Nemila su sporno vozilo privremeno oduzeli i izmjestili na službeni parking prostor, gdje će biti predmet daljnjeg postupanja.