ZENICA: Pomozimo nezaposlenom demobilisanom borcu Armije BiH

Našoj redakciji apelom za pomoć obratio se Dženan Smajlović, nezaposleni demobilisani pripadnik Armije BiH. On i njegova kćerka, studentica 4. godine fakulteta, žive od 185 KM mjesečno.

Naš sugovornik rođen je 1961.godine, a pripadnik Armije BiH bio je od prvog dana. Kako sam kaže, nakon svega što je preživio sada je u pitanje doveden opstanak njega i njegove porodice.

„Bio sam zaposlen i zbog zdravstvenih problema sam završio na birou rada. Uredno sam primao naknadu 12 mjeseci, do 4.11.2020.godine. Od tada sam kao demobilisani nezaposleni borac samo jednom primio 185 KM, a trebam platiti stan, trebam živiti i školovati svoje dijete“, kaže Dženan Smajlović.

Obraćao se nadležnima u više navrata, a sve što je dobio jeste 200 maraka jednokratne novčane pomoći od strane Grada Zenica, na čemu je zahvalan.

Da bi ostvario pravo na boračku penziju potrebne su mu dvije godine staža.

„Ja sam spreman da radim poslove koje mogu da radim, kao portir, kao bilo šta, da mogu da ostvarim pravo na penziju. Narušeno mi je zdravlje, molim sve poslodavce, koji su u mogućnosti, da me zaposle da samo preživim ove dvije godine do sticanja prava na penziju“, dodao je Smajlović.

Spreman je raditi i druge poslove, posjeduje vozačku dozvolu „B“ kategorije.

Kaže da ne želi milostinju već samo priliku da se zaposli i da svojim radom osigura egzistenciju za sebe i svoju kćerku.

IZVORZenicainfo
Prethodni članakBokserka na vaganju blistala, protivnica joj promijenila lični opis
Sljedeći članakZenica ulaže milion maraka u rekonstrukciju puteva!