Portal 072info

Zenica: Ponovo aktivan KIK Bosna

Košarkaški invalidski klub Bosna iz Zenice formiran je daleke 1995. godine i prvi je klub ove vrste u BIH.Klub je bio višestruki prvak BIH i osvajač je Euro kupa Češke 97 godine i niza domaćih i međunarodnih turnira.

Osim sportskog dijela,bavljenje košarkom bilo je od velike važnosti u socijalnoj rehabilitaciji i resocijalizaciji lica  sa onesposobljenjem.Nakon četiri godine pauze u ligaškom dijelu,košarkaški invalidski klub Bosna od ove sezone ponovo je član premijer lige.Košarkaški invalidski klub Bosna činio  je dugi niz okosnicu beha reprezentacije.Igrači koji su ponikli u Bosni igraju širom Evrope.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Četvorica su trenutno i članovi 3K Sarajevo.Klub trenutno broji 15 aktivnih članova.Stara baza zeničkih košarkaša je dvorana Bilmišće gdje treniraju i odigravaju prvenstvene susrete.Uz malo više razumijevanja i sa boljom finansijskom podrškom i rezultati bi bili puno bolji.U dosadašnjem dijelu prvenstva BIH saveza košarke u kolicima BIH,u kojem se takmiči 8 klubova iz Federacije i Republike Srpske,zenička Bosna je odigrala dvije utakmice, a u trećoj ih očekuje gostovanje  u Bihaću.

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME