Portal 072info

ZENICA: Posjedovanje narkotičkih sredstava, razbijanje izloga i inventara, krađa u vikendicu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici.

Dana 17.05.2016. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, u UO “DNP”, od strane lica B.T. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem izloga i dijela inventara navedenog objekta. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I. 

Dana 16.05.2016. godine, oko 23,30 sati, u ulici Avde Smajlovića, od strane lica M.M. iz Zenice, uz upotrebu noža, izvršeno je krivično djelo oštećenjem ulaznih vrata stana, vlasništvo K.Ž., te upućivanjem ozbiljnih prijetnji po život i tijelo porodici oštećenog. Policijski službenici su lišili slobode lice M.M., te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 16/17.05.2016. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo B.F. Tom prilikom su oštećena jedna sobna vrata, te je otuđen elektro-materijal i alat. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 17.05.2016. godine, u ulici Bilimišće, od strane lica K.M. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanjem narkotičkih sredstava, a koji su pronađeni kod istog od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dana 17.05.2016. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Janjički Slapovi, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J07-T-831, kojim je upravljao M.Lj. iz Istočnog Sarajeva, i teretno motorno vozilo marke “Man”, registarskih oznaka M50-T-319, kojim je upravljao M.A. iz Viteza. Tom prilikom, M.Lj. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je M.A. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I. 

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak