Portal 072info

Zenica postaje prvi grad sa zvučnom mapom BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od 07.05. do 09.05. 2018 godine u Tirani je održana svečana promocija projekata podržanih od strane Western Balkan Fund-a među kojima se našao i projekat „If stories could walk, if cities could talk“ koji realizuje Udruženje „Naša djeca“ Zenica u partnerstvu sa Tačkom komunikacije iz Beograda i SEGA organizacijom iz Prilepa.

Ovim projektom, po uzoru na Beograd, Zenica, Pančevo i Prilep će dobiti interaktivnu zvučnu mapu o usmenom naslijeđu koja će služiti lokalnoj zajednici i svim potencijalnim turistima u ovim gradovima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Važno je napomenuti da je na prvi poziv Western Balkan Fund-a prijavljeno preko 350 projekata, a „If stories could walk, if cities could talk“ je izabran zajedno sa još 17 projekata, odnosno jedan od 3 podržana iz Bosne i Hercegovine.

„Drago nam je da je prijedlog projekta koji smo zajedno pripremili sa našim partnerima prepoznat od strane Western Balkan Fund-a. Vjerujemo da će ovaj projekat, koji ćemo realizovati u narednih 12 mjeseci, biti od koristi prvo našim lokalnim zajednicama, a onda i svim budućim posjetiteljima Zenici, Prilepu i Pančevu. Ovo je samo još jedan od projekata kojim želimo popraviti položaj mladih u Zenici, te u narednom periodu planiramo još niz različitih aktivnosti koji će biti usmjereni upravo prema mladim i jačanju njihovih kapaciteta“, rekao je Aldin Vrškić, voditelj programa za mlade „Naša djeca“ Zenica koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji u Tirani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ovom projektu će direktno učešće uzeti 15 mladih ljudi iz Zenice, koji će aktivno raditi na mapiranju, snimanju i uređivanju audio mape našeg Grada.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME