ZENICA: Potvrđena optužnica protiv Kolića zbog ubistva na Čolanu

policija 85

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 02.04.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Kolić Almina, zbog počinjenog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 05.04.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

DETALJI OPTUŽNICE

dana 10.01.2021. godine oko 18,30 sati, na području grada Zenice, u mjestu Čolan, u
istoimenom planinarskom domu, u kojem su se nalazili K. R., K. Dž., K. S. i Đ. Đ., gdje su zajedno konzumirali alkoholna pića, nakon verbalnog konflikta zbog ranijih nesuglasica sa K. R. i nakon što mu je rekao: „Tu više neće biti Dom“, došlo je i do fizičkog sukoba..

u kojem mu je K. R. zadao udarac otvorenom pesnicom u predjelu lica i udarac otvorenom konzervom u predjelu glave, nakon čega je, u namjeri da K. R. liši života nožem sa drvenom drškom ukupne dužine oko 31 cm i dužine sječiva 17,5 cm zadao mu jedan ubod u predjelu desne strane grudnog koša, iako je bio svjestan da zadavanjem takvog uboda nožem u predjelu grudnog koša gdje se nalaze vitalni organi, istog može usmrtiti, što je i
htio,

kojom prilikom je K. R. nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, te je kod istog usljed unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presjećeni duž kanala probodine kroz jetru, na putu za bolnicu nastupila smrt,

dakle, usmrtio drugog, čime je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ FBiH.

Prethodni članakNa ahiret preselio Hasib Ljubijankić: Čovjek koji je klanjao dženaze mnogim znanim i neznanim
Sljedeći članakSDA predložila da se uvede PDV kladionicama u BiH