ZENICA: Pravilnik za Staru jamu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Direktor Rudnika Zenica donio je Rješenje o formiranju radnog tima za izradu izmjena Pravilnika o platama i naknadama zaposlenika. Izmjene se odnose na pogon Stara jama čiji su zaposlenici sredinom marta iskazali nezadovoljstvo obračunom plata.

Podsjećamo, 13. i 14. marta,zaposlenici pogona Stara jama Rudnika mrkog uglja Zenica iskazali su nezadovoljstvo vrednovanjem proizvodnog radnog mjesta,odnosno obračunom plata i zatražili razgovor sa predstavnicima menadžmenta preduzeća.Rezultat toga je zaključak da se pristupi izradi Pravilnika o obračunu plata za Staru jamu. Prema riječima prewdsjednika Sindikata Rudnika Zenica, Mehmeda Oruča,prvi korak je načinjen imenovanjem radnog tima.

Što se tiče ostala dva pogona,Raspotočja i Stranjana,Pravilnik je ranije definisan i nije bilo povoda za nezadovoljstvo uposlenih u ovim jamama.

Naš sagovornik podsjeća i na aktivnosti na nivou Koncerna oko izrade jedinstvenog Pravilnika za obračun plata za sve Rudnike. Puno toga je urađeno i čeka se na novu sistematizaciju. Sastanak u vezi ove problematika planiran je iduće sedmice.

Š.B./RTVZE