Portal 072info

ZENICA: Predstavljanje plana za borbu protiv terorizma i ekstremizma

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH, organizira konsultativni sastanak o temi “Diskusija o Strategiji BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma i konsultacije o akcionom planu za prevenciju mržnje i borbu protiv nasilnog ekstremizma”, koji će biti održan u Zenici.

Na sastanku kojem će prisustvovati predstavnici civilnog društva i institucija iz općina i gradova Bugojno, Busovača, Gornji Vakuf-Uskoplje, Jajce, Kakanj, Maglaj, Travnik, Visoko, Vitez, Zavidovići, Zenica i Žepče, bit će predstavljena nedavno usvojena Strategija BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma.

Cilj sastanka je da predstavnici civilnog društva, lokalnih vlasti i policije daju doprinos u razvoju akcionog plana za prevenciju i borbu protiv mržnje i nasilnog ekstremizma.

Tokom sastanka, razgovarat će se i o mogućnostima uspostavljanja širokog foruma za dijalog o sprečavanju mržnje, reakcijama zajednica na incidente, kao i o načinima borbe protiv nasilnog ekstremizma u svim njegovim oblicima koji bi uključivao sve segmente društva i sve nivoe vlasti u BiH.

Slični konsultativni sastanci tokom septembra bit će održani u Doboju i Mostaru, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

bhrt.ba

Podijelite članak
Holler Box