Portal 072info

Zenica: Predstavom ‘Stradalnici’ završen 2. IFET

 Izvođenjem predstave “Stradalnici” Studentskog pozorišta Banja Luka, sinoć je okončan 2. internacionalni festival edukativnog teatra (IFET) Zenica 2016 tokom kojeg su izvedene predstave iz Zenice, Karlovca, Kaknja, Trebinja i Banja Luke.

Festival za cilj ima podizanje svijesti o potrebi ravnopravnog participiranja u umjetnosti djece, mladih, osoba s posebnim potrebama i romske populacije.

U selekciji su predstave koje u sebi imaju edukativnu, ali i inkluzivnu komponentu i spadaju u žanr teatra pozitivnih poruka.

Za četiri dana Festivala, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je odigrano osam predstava, te su upriličene dvije smotre dramskog stvaralaštva, čime se pružila prilika da najmlađi posjetitelji uživaju u raznovrsnom sadržaju i gledaju predstave iz drugih gradova, ali i da se educiraju.

Internacionalni festival edukativnog tetara se održava drugu godinu u Bosanskom narodnom pozorištu u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene, a radi afirmacije i prikazivanja najboljih ostvarenja iz domena edukativnog teatra, propitujući šta i koliko teatar može, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Zenica.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box