Portal 072info

ZENICA: Pretres automobila i pronalazak zeljaste materije i fizički napad

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Dana 20.01.2016. godine, u mjestu Drivuša, u prostorijama udruženja građana „Pomirenje“, od strane lica F.D. došlo je do fizičkog napada na lice I.E., oba štićenici navedenog udruženja, kojom prilikom je I.E. zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih okolnosti prijavljenog događaja, te poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji.

Dana 20.01.2016. godine, u ulici Zacarina, od strane službenika uniformisane policije izvršen je pregled putničkog motornog vozila marke „Ford“, registarskih oznaka K67-K-523, i lica O.T. i D.J., oba iz Zenice, kojom prilikom je u vozilu pronađena suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak