Portal 072info

ZENICA: Problemi pri izdavanju i dobijanju novih ličnih dokumenata

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom protekle sedmice građani Zenice imali su dosta problema u procesu izdavanja i dobijanja novih ličnih dokumenata u šalter sali MUP-a u Zenici.

Ovo je bio problem u cijeloj BiH, jer je Agencija za identifikacione dokumente, IDEA , prethodnog vikenda vršila premiještanje svih baza podataka i svih evidencija na novu opremu, nakon čega je tokom sedmice pristup i rad kod obrade svih vrsta zahtjeva iz domena civilnog registra za građane bio dosta usporen“, pojašnjava Nedžib Smajlović, šef odsjeka za odnose sa javnošću kabineta ministra MUP-a ZDK. Ovaj sistem od juče popodne je profunkcionisao, a tehnički radovi na optimiziranju sistema trebali bi biti okončani danas ili sutra, napominju u kantonalnom MUP-u.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vozači koji su uredno predali dokumenta za registraciju vlastitih vozila, a to prethodnih dana nisu mogli okončati zbog usporenog rada sistema za izdavanje , neregistrovana vozila nisu smjeli voziti, a ako je takvih i bilo mislim da je policija tolerisala ovaj prekršaj, znajući da je usporen rad sistema za izdavanje ličnih dokumenata“, ističe Smajlović.

V.J./Zenicainfo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME