Portal 072info

ZENICA Produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima petkom i subotom!

Dana 18.08.2016.godine, na Inicijativu Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica, VD Gradonačelnik Grada Zenica, gdin Selver Keleštura donio je Zaključak o odobravanju produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima u ljetnom periodu.

Produženje radnog vremena u ljetnom periodu odnosi se na dane petak i subotu (vikend) uveče, kada će ugostiteljski objekti u Gradu moći da rade do 02.00sati.

Ugostiteljski objekti koji budu koristili mogućnost produženog radnog vremena u ljetnom periodu vikendima uveče i dalje moraju da postupaju u skladu sa odredbama Odluke o javnom redu i miru koji se odnose na emitovanje i izvođenje muzike, kao i drugim propisima iz oblasti javnog reda i mira i radnog prava.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, što znači da će ugostiteljski objekti u Zenici već ovaj vikend moći da rade do 02.00sati ujutro.

Na ovaj način je potvrđena dobra saradnja Sekcije ugostitelja Udruženja poslodavaca Zenica sa Gradskom administracijom, koja je uspostavljena početkom 2015.godine dogovorom Udruženja poslodavaca Zenica sa gradskim vlastima u vezi sa Tarifnikom o zakupu javne površine (ugostiteljske bašte) u Gradu Zenica.

Sekcija ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica je formirana krajem 2014.godine radi okupljanja svih zeničkih ugostitelja, kako bi što bolje mogli artikulisati i ostvariti interese ugostitelja kako na lokalnom, tako i na višim nivoima vlastima. Cilj je popraviti položaj ugostiteljstva kao grane privrede u Gradu Zenici, ali i u cijeloj državi.

 

Podijelite članak