ZENICA: Pronađena droga u Čajdrašu i Rebrovcu

pronalazak droge zenica oktobar 2013 (1)

Dana 02.10.2013. godine, u 20,35 sati, u mjestu Čajdraš, općina Zenica, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršeno je legitimisanje i pregled lica S.H., rođenog 1960. godine, iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađen paketić od alufolije sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nakon pregleda i pronalaska sporne materije lice S.H. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršenim vaganjem sporne materije je konstatovano da se radi o težini od 24,30 grama.

Dana 03.10.2013. godine, u prijepodnevnim satima, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Policijske uprave I su izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata koje koristi navedeno lice, a koje se nalaze u mjestu Rebrovac, općina Zenica.

Izvršenim pretresom na navedenoj lokaciji pronađeni su sljedeći predmeti:

– stabljika koja svojim izgledom asocira na stabljiku Indijske konoplje visine 1,00 metar, 
– biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu upakovana u pvc kese težine 310,15 grama.

Pronađena sporna materija će biti vještačena u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a nakon prikupljanja dokaza i obavještenja, te dokumentovanja krivičnog djela, protiv lica S.H će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju počinioca Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE