Portal 072info

ZENICA: Pronađena droga i izvršen pretres stana

Foto: Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Dana 19.04.2016. godine, u ulici Londža, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskogkantona su izvršili legitimisanje i pregled lica M.J. iz Žepča, kojom prilikom je kod istog pronađena praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, težine 24,95 grama, i zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu težine, 1,45 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 19.04.2016. godine, u ulici Bistua Nuova, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici uniformisane policije i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres stana, vlasništvo Z.A. iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)