Portal 072info

ZENICA: Pronađena droga i izvršen pretres stana

Foto: Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Dana 19.04.2016. godine, u ulici Londža, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskogkantona su izvršili legitimisanje i pregled lica M.J. iz Žepča, kojom prilikom je kod istog pronađena praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, težine 24,95 grama, i zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu težine, 1,45 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 19.04.2016. godine, u ulici Bistua Nuova, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici uniformisane policije i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres stana, vlasništvo Z.A. iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box