Portal 072info

ZENICA: Pronađena droga, pet slučajeva narušavanja javnog reda i dvije teške krađe

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Dana 01.12.2015. godine, u ulici Talića brdo, od strane lica B.K. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanjem dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije i jednog paketića biljne materije, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U vremenskom periodu od 24.11. do 01.12.2015. godine, u mjestu Putovići, izvršena je teška krađa u kuću i pomoćni objekat, vlasništvo K.M., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 01.12.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.M., iz kojeg su otuđeni televizor i laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Podijelite članak