ZENICA Pronađena droga, iz kuće ukraden laptop, pokušaj provale

ZENICA Pronađena droga, iz kuće ukraden laptop, pokušaj provale
Foto: Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.11.2019. godine, u 23,25 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane policijskih službenika je izvršeno legitimisanje i pregled lica Č.A., iz Zenice, kod kojeg je tom prilikom pronađeno šest sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i petnaest komada tableta čije držanje nije dozvoljeno. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada a sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 27.11.2019. godine, u jutranjim satima, u ulici Banlozi, izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo lica S.M., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 25. do 27.11.2019. godine, u ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica A.L., iz koje je od strane nepoznatog lica otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE