Portal 072info

Zenica: Pronađena droga, napadnut policajac, nasilničko ponašanje

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 06.11.2019. godine, u 01,30 sati, u ulici Vardište, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica K.D., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 06.11.2019. godine, u 14,00 sati, u mjestu Pavine kuće, od strane dva nepoznata lica je izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem H.K., rođenim 1991. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete intenzivne aktivnosti na otkrivanju izvršilaca navedenog krivičnog djela. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, locirana su i lišena slobode lica: S.M., rođen 1990. godine i T.M., rođen 1981. godine, oba lica iz Zenice, koja su zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.11.2019. godine, u 21,30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane lica T.S., rođenog 1987. godine, iz Zenice, izvršen je fizički napad na policijskog službenika Policijske stanice Crkvice koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Podijelite članak
  • 254
    Shares

Počitajte još

Policija ekspresno pronašla i sankcionirala vozača koji je udario dva pješaka u Zenici

Redakcija

Upravi policije MUP-a ZDK zvanično uručena oprema vrijedna 60.000 KM

Redakcija

ZENICA: Ugroženi pješaci na “Bulevaru smrti”

072info