ZENICA: Provalili u kancelariju na gradskim bazenima, ukrali sunčane naočale, teniski reket…

Policija Zenica
Foto: Ilustracija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.09.2019. godine, u 21,40 sati, u mjestu Dolača, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled više lica, kojom prilikom su kod lica B.E., rođen 1997. godine, iz Zenice, pronašli dva sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su kod lica B.A., rođenog 1996. godine, iz Zenice, pronašli jedan sadržaj praškaste materije. Sporna materija je oduzeta a navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

ČITAJ JOŠ:  Iz šoping centra ukradena kutija za dobrovoljne priloge

U toku noći 10/11.09.2019. godine, u ulici Prve zeničke brigade, na gradskim bazenima, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kancelariju uprave, kojom prilikom su otuđena dva mobilna telefona, teniski reket i troje sunčane naočale. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

GODISNJICA
MARKETING