Portal 072info

ZENICA PUNA ŠETAČA: Osmomartovska atmosfera u Zenici (FOTO)

U cijelom svijetu danas se obilježava 8. mart – Međunarodni dan žena, a kao i svake godine i ove godine u ulicama u centru Zenice postavljeni brojni štandovi na kojima se nudi razno cvijeće i posebno aranžirani pokloni za žene.

Ovaj dan prilika je da se majkama, sestrama, suprugama i drugim dragim žena ukaže veća pažnja i zahvalnost nego svih ostalih dana u godini.

Ulice Zenice danas su pune šetača, a u zraku se osjeti praznično raspoloženje.

Ne bismo ovom prilikom pisali od kad datira ovaj praznik i zašto jer, žene su ionako oduvijek bile moćne carice i kraljice, moćna sjena careva i kraljeva, „tri stuba“ kuće, neiscrpna inspiracija umjetnika i svih pripadnika muške strane svijeta koji se doživotno pitaju „ko će znati žensko srce“….

U Zenici se ovom prilikom može kupovati cvijeće u cvjećarama ali i na trotoaru od uličnih prodavača kako u centru grada tako i u svim drugim naseljima.

– Već jučer smo počeli sa prodajom, hvala Bogu ide dobro, kupuje se sve ali najviše karanfili, ruže i orhideje. Sreća pa nema kiše, prilično je lijep dan. za 072info kaže jedna od uličnih prodavačica cvijeća.

Kako je to danas izgledalo u Zenici, pogledajte u fotogaleriji Adisa Alića?!

[Galleries 512 not found]

Podijelite članak