Portal 072info

ZENICA Radniku “ArcelorMittala” amputirana desna ruka

U pogonu Valjaonice, Sitna pruga, kompanije “ArcelorMittal” Zenica jučer je došlo do nesreće na radu u kojoj je teško povrijeđen 38-godišnji radnik Rasim R. iz Zenice. Kako saznaje “Avaz”, nesretni radnik izgubio je desnu ruku.  Ovu informaciju potvrdio nam je i Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata radnika “ArcelorMittala”, na današnjem okupljanju ispred direkcije preduzeća. 

– Imamo informaciju, nažalost, da je našem kolegi odsjeklo desnu ruku. Pokušavaju mu sačuvati lijevu. Jedan život je vredniji od kompletne ove kompanije – poručio je Kapetanović.

Podsjetimo, povrijeđeni radnik nakon nesreće odmah je, vozilom Hitne pomoći, prevezen na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja pomoći.

– Nakon ukazane pomoći i opservacije, dežurni ljekar konstatirao je teže tjelesne povrede – kažu iz MUP-a ZDK.

Alena Kahrimanović, portparol “ArcelorMittala”, ističe da je radnik, nakon ukazane pomći u zeničkoj bolnici, prevezen na CUM Koševo.

– Uposlenik je iz Kantonalne bolnice Zenica transportiran u Sarajevo, na CUM Koševo. Riječ je o povredi obje ruke i prema našim saznanjima, uposlenik je van životne opasnosti – kaže Kahrimanović, dodajući da će kompanija pružiti svu potrebnu pomoć uposleniku i njegovoj porodici.

Još nije poznato šta je dovelo do ove nesreće.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 390
    Shares

Počitajte još

LIJEPE VIJESTI: Zenica u decembru bogatija za 105 beba

072info

Zenica jutros najzagađeniji grad u BiH

072info

ZENICA Nožem ubio nesuđenog zeta pa slagao da ga je ubo bik: Fikretu Rožajcu 15 godina robije

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box