Portal 072info

ZENICA: Razbojništvo i teška krađa

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Dana 04.01.2016. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, od strane dva nepoznata lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad A.M. iz Zenice. Tom prilikom, nepoznata lica su otuđila određenu količinu novca, dok je lice A.M. zadobilo lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 04.01.2016. godine, u ulici Ivana Cankara, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.S. iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak