Portal 072info

ZENICA: Reagovanje MUP-a na fotografiju policijskih službenika u kladionici

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Nakon određenih informacija da je u pojedinim medijima objavljena fotografija, snimljena i dostavljena od strane građana, na kojoj se jasno vide dva policijska službenika u prostoriji sportske kladionice, želimo da informišemo našu javnost o slijedećem.   

Boravak policijskih službenika u prostorijama sportskih kladionica nije dozvoljen, izuzev pri vršenju službenih provjera i radnji. Kako je sa priložene fotografije očito da nije u pitanju  službena radnja, rukovodioci nadležne policijske stanice će izvršiti potrebne provjere kako bi se utvrdilo o kojim policijskim službenicima se radi i pokrenuti unutrašnju istragu.

Ovom prilikom naglašavamo, te želimo upoznati građane da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona smatra da, pored spomenutog, i boravak policijskih službenika u sportskim kladionicama i ugostiteljskim objektima, u uniformi i van dužnosti,  nije primjeren i u skladu sa Etičkim kodeksom, te će stoga učiniti dodatne napore kako bi suzbila takve pojave i slučajeve.

Posebno se zahvaljujemo građanima na dostavljenoj fotografiji, te izražavamo spremnost da provjerimo svaku dojavu i informaciju građana o neprimjerenom ponašanju policijskih službenika.

Podijelite članak