Portal 072info

ZENICA: RK Konjuh prvi pobjednik memorijalnog turnira „Zaim Kobilica“

Nakon dva dana odličnog rukometa u Zenici završen je memorijalni turnir ,,Zaim Kobilica”.

Pobjednik turnira je RK Konjuh iz Živinica, koji je u regularnim vremenu u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici gdje su se u vodstvu tokom čitavog meča smjenjivale obje ekipe utakmica je završena neriješenim rezultatom sa sarajevskom Bosnom 24:24 (poluvrijeme 12:12).

Boljim izvođenjem penala, bolje rečeno odbranom dva penala od strane golmana Konjuha Almina Bojića (5:3 za Konjuh) – Konjuh je prvi pobjednik turnira,,Zaim Kobilica”, a uopšte ne bi bilo nezasluženo da je pobjednički pehar otišao u Sarajevo.

Pobjednički pehar turnira je od predsjednika Organizacionog odbora turinira, Paneta Škrbića, preuzeo kapiten RK Konjuha Hariz Begić, reprezentativac BiH.

U brobi za treće mjesto RK Krivaja je bila bolja od domaćeg Čelika – 37:30 (18:15) za Konjuh.

Igračem turnira proglašen je Almir Osmanhodžić (RK Bosna), najbolji golman je Sidik Omerović (RK Bosna), a najbolji strijelac turnira (sa 20 postignutih golova) je Davor Kadić (RK Konjuh).

– Odlična organizacija turnira, odličan rukomet četiri ujednačene ekipe, izvanredna borbenost i zalaganje ekipa, kao da se radilo o prvenstvenim utakmicama, četiri ekipe koje su se dobro pripremile za novu prvenstvenu sezonu –glavne su karakteristike prvog memorijalnog turnira ,,Zaim Kobilica”. Čestitam domaćinu RK Čelik na izvanredndoj organizaciji turnira i vidimo se na turniru ,,Zaim Kobilca 2017.” – izjavio po završetku turnira direktor pobjedničke ekipe (RK Konjuh) Dalibor Paliborić.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak