Portal 072info

ZENICA: Sanirano klizište i put kod gradskog groblja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od ponedjeljka će biti u funkciji put uz gradsko groblje, koji zbog klizišta bio jako oštećen.  Projekat sanacije klizišta i tri saobraćajnice na području između naselja Gornje Crkvice i Pehare  izvodi firma Špic Beton, a finansira Gradska uprava  Zenica.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 350 000 maraka.  Radovi bi, nakon mnogobrojnih problema izazvanih čestim kišnim padavinama trebalo da završe tokom ovog vikenda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Oko 1000 metara postavljenih drenažnih cijevi garancija su da se klizanje zemlje i nadgrobnih spomenika više neće desiti. Postavljali smo ih na dubini većoj od pet metara, te izvršili „tamponiranje“ kompletne saobraćajnice . Izgradili smo potom novu saobraćajnicu u prostou groblja, te asfaltirali dio još jedne saobraćajnice u blizini. Ova saobraćajnica koja je bila oštećena od klizanja tla iz groblja biće potpuno asfaltirana u dužini od oko 450 metara. Problemi su nas pratili cijelo vrijeme. Osim vremenskih neprilika, imali smo problema i oko postavljanja potpornogn zida u dužini od 120 metara“,  kazao je za ZenicaInfo.ba  Fahrudin Avdibegović, voditelj projekta iz firme Špic beton.

Na radost mnogih sugrađana koji koriste ovu dionicu kako bi izbjegli saobraćajne gužve u gradu, put koji spaja ulice Gundulićevu i Werostin put u funkciji će biti od ponedjeljka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(A. Huskić/Zenicainfo)

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME