ZENICA Saobraćaj preko novog mosta već u oktobru

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Krajem oktobra prvi automobili trebali bi saobraćati novim mostom u Drivuši, koji će doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada s centrom, smanjenju gužve na ulazima u grad i boljoj uvezanosti industrijskih kapaciteta u poslovnim zonama Raspotočje, Drivuša i Janjići.

Uslijedilo je to nakon dugotrajnih pregovora i izmještanja dalekovoda, usaglašavanja imovinskopravnih odnosa, te određenih izmjena projektne dokumentacije, što su bili glavni kočničari radova.

Prema riječima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, dvije godine se čekalo na izmještanje dalekovoda.

ČITAJ JOŠ:  Jesenji dani će još potrajati, sunčano i toplije vrijeme od naredne sedmice

– Dalekovod koji povezuje Zenicu s Busovačom je direktno doticao gazište mosta i nisu se mogla saliti još dva stuba. Dvije godine se čekalo da se dalekovod izmjesti, što se konačno desilo – kaže Kasumović, dodajući da su radovi sada intenzivirani.

Po uzoru na Zapad, zahtijevao je da se stavi podzemni dalekovod, kojeg nema u BiH, i bilo ga je potrebno posebno naručiti.Ističe da je izmještanje dalekovoda koštalo 1,3 miliona maraka, a da Grad Zenica nije platio nijednu marku.Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 5.500.000 maraka.

ČITAJ JOŠ:  Upoznajte šestogodišnjeg Vedada Hadžića iz Zenice: Bitka za život malog borca velikog srca

Preprojektiran kružni tok na M-17U međuvremenu su preprojektirali i kružni tok na putu M-17, koji će imati pet uključenja.- Radi se o uključenjima za Zenicu, Busovaču, na autoput A1, most Drivuša i jedan da spojimo Perin Han i ulicu Bistua Nuova – ističe Kasumović, dodajući da most predstavlja i spajanje sa glavnom gradskom magistralom.

Kasumović: Položeni kablovi  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Kasumović: Položeni kablovi

AVAZ – D.PAŠALIĆ

GODISNJICA
MARKETING