Zenica: Sedam preduzeća dobilo nove članove Nadzornog odbora

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sedam zeničkih javnih preduzeća od danas je i zvanično dobilo nove članove Nadzornih odbora,svečanim uručenjem rješenja o imenovanju u sjedištu Gradske uprave.

Radi se o Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada (predsjednik Miralem Duraković),JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata (Mirsad Dervenčić), „Gradsko groblje“ (Melisa Ahmić),“Tržnica“ (Branislav Lovrić),“Parking-servis“ (Zoran Marković),“Grijanje“ (Hasan Helvida) i Privredno društvo Regionalna deponija „Mošćanica“ (Edin Terzić).

Uz čestitke na imenovanju,gradonačelnik Fuad Kasumović je novim članovima (ukupno 21) Nadzornih odbora  poželio uspjeh u radu,te ih pozvao da daju svoj doprinos boljim uslugama za građane.

ČITAJ JOŠ:  NGG Romi za bolju Zenicu: Podrška našem gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

Dodao je, da je na ovaj način,po prvi puta u širim okvirima BiH da je konkursna procedura provedena transparentno i bez upliva političkih stranaka.

Predsjednik Komisije za provođenje konkursne procedure, Suad Kaknjo je kazao da je bilo vrlo teško, između 400 prijavljenih odabrati 21 člana Nadzornih odbora,jer je čak njih 270 ispunjavalo uslove,a čak 80 je na intervjuu bilo odlično.

Nadam se da će imenovani opravdati povjerenje,kazao je Kaknjo.

rtvze.ba

GODISNJICA
MARKETING