Portal 072info

ZENICA Sestra stradale štićenice: Bit će sve dobro, ako Bog da, babo…

Nakon što je sinoć oko ponoći s balkona na drugom spratu zgrade “Dom porodica” u Zenici pala 16-godišnja štićenica doma, ekipa “Avaza” posjetila je jutros ovu ustanovu. Šok, tuga, nevjerica.

Uzorno dijete

Niko ne može vjerovati da vedre 16-godišnjakinje više nema. Kako su komentirali vidno šokirani uposlenici, bilo je to uzorno dijete. 

⁃ Nikada nije bilo s njom problema. Kada god prođe javi se, pozdravi, pita treba li šta pomoći, uraditi. Ne možemo vjerovati da je više nema – govorili su oni.

Ipak, posebno je bio stresan trenutak kada je u “Dom porodicu” došao otac stradale djevojčice, u kojem mu je, inače, još jedna kćerka.

Zagrljeni, dok jecaji odzvanjaju holom ustanove, otac i kćerka izašli su iz doma.

⁃ Bit će sve dobro, ako Bog da, babo moj – govorila je, kroz suze, njegova kćerka, nastojeći da utješi bolom shrvanog oca.

Ona, također, nije mogla suzdržati suze i sakriti bol koji osjeća zbog gubitka sestre. Bile su nerazdvojne. U domu su imale jedna drugu.

I ostali prisutni nisu mogli ostati ravnodušni na tužan prizor, dok otac i kćerka zagrljeni odlaze iz doma. Stradala i njeni srodnici, inače, su iz Zenice.

Za portal “Avaz.ba” jutros je izjavu nakon tragedije dala i Draženka Subašić, direktorica “Dom porodice”: kazavši da su svi u šoku, te da im je sada u fokusu pružiti psihološku pomoć za 85 štićenika koliko ih boravi u ovoj ustanovi.

– Nama je sada u fokusu da, prije svega, amortizujemo, koliko god je to moguće, šok koji su preživjeli štićenici, uposlenici, ali i pružimo podršku i srodnicima stradale djevojčice – kazala je Subašić.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 470
    Shares

Počitajte još

Crveni križ Zenica, u saradnji sa MUP-om ZDK, vršio provjeru sadržaja prve pomoći kod vozača

072info

Saobracajna nesreća u Nemili kod Zenice: Palo drvo na kamion

072info

Zeničanin pokušao nožem ubiti Puljanina: Sukobili su se zbog djevojke

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box