Portal 072info

Zenica: Sezona grijanja će kasniti zbog apsolutnog zastoja u ArcelorMittalu, usvojeno ukidanje paušala

U Zenici se danas održava 13. sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravlja o dnevnom redu, koji je na prošloj sjednici povukao gradonačelnik Fuad Kasumović nakon smjene predsjedavajuće Vijeća Sanje Renić.

Jedna od najzanimljivijih tačaka bila je ona o novoj sezoni grijanja u Zenici, povodom koje se prisutnima obratio Sead Kaknjo, direktor JP Grijanje Zenica.

– Što se nas tiče, sve je spremno za novu sezonu. Imamo obećanja iz ArcelorMIttala da će nova sezona biti bolja. Mittal sutra ide u apsolutni zastoj, koji će vjerovatno trajati pet dana. Moguće je da zastoj traje i duže. S tim u vezi sezona grijanja neće moći krenuti od prvog oktobra kako je rečeno. Vjerovatno ćemo sa grijanjem početi u drugoj sedmici oktobra – kazao je Kaknjo.

Veliki broj viječnika imao je kritike na račun J.P. Grijanje Zenica, ali su se obraćanja uglavnom završavala međustranačkim prepucavanjima.

Vrijedi spomenuti inicijativu Jasne Alibašić, vijećnice Snage centra, koja je insistirala da se ukinu paušali za grijanje, te da se omogući isključenje bez posebnih uslova.

Inicjativa je izglasana na Vijeću i bit će proslijeđena nadležnim službama na razmatranje.

Jednoglasno je usvojen zaključak o početku nove sezone grijanja, koja će ponovo, po svemu sudeći, biti neizvjesna za Zeničane.

 

faktor.ba

Podijelite članak