Portal 072info

Zenica: Sindikat radnika „Cimosa“ predao prijedloge Upravi preduzeća

Radnici zeničkog „Cimosa“, kako su i obećali, i dalje dežuraju ispred kapije ovog preduzeća. Nakon što je najavljena likvidacija, odnosno zatvaranje ovog preduzeća, kako kažu, neće dozvoliti odvoz robe i mašina iz ove firme.

Likvidacija firme

Predsjednik Sindikata radnika Rusmir Pašalić rekao nam je da su jučer predali svoje zaključke Upravi preduzeća povodom nastale situacije.

– Uskratili smo saglasnost za otkaze invalidima druge kategorije i radnicima starijim od 55 godina. Također, zatražili smo da se preispita odluka o namjeri likvidacije firme te da se nastavi proizvodnja i da ne dobivamo otkaze – kazao je Pašalić.

Kad su u pitanju otpremnine, nije upućen konkretan prijedlog, a to bi pitanje, dodaje Pašalić, trebalo biti pokrenuto na pregovorima ukoliko bi došlo do njih.

– Rekli smo da nemamo šta pregovarati oko minimalnih zakonskih otpremnina. Sindikat će na osnovu činjenica i naših argumenata dogovarati visinu otpremnina na eventualnim pregovorima – rekao je Pašalić.

Povratne informacije

Radnici su svoje prijedloge uputili Upravi preduzeća u Zenici kao i kompaniji u Sloveniji. Kako kažu, nakon što dobiju povratne informacije, razmotrit će dalje poteze. U svakom slučaju, poručuju da će i dalje dežurati ispred kapije preduzeća.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box