Portal 072info

Zenica: “Skočio je mom sinu četiri puta tenama na glavu, izgubio je vid na jednom oku, još koji udarac da je dobio ne bi se probudio”

Posljednji slučaj maloljetničke delikvencije se dogodio u Zenici prije nekoliko dana kada su petnaestogodišnjeg Selmira Softića pretukli iza osnovne škole.

“To je bilo iza škole gdje nema kamera na terenu gdje igraju fudbal, on ide u školu Skender Kulenović u Zenici Radakovo u 8. razred”, rekla je majka pretučenog dječaka Kemala Softić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema njenim riječima već duže vrijeme ti dječaci su njenom sinu prijetili i izazivali ga da se tuće, a on je to izbjegavao.

“Ja sam mu uvijek govorila da se ne smije tući, da to izbjegava, da dođe kući ili da se nekome obrati. Taj dan kada se to dogodilo na stepenicama ga je jedan dječak pesnicom udario u rame i rekao ‘Vidimo se napolju’. On je mislio da hoće da razgovaraju, nije išao na to da će se tući. Kada su ih pustili iz škole, tamo iza se skupilo djece s kojom su bili u dogovoru ti koji su ga izazvali i sačekali ga”,
rekla nam je Kemala Softić.

Ona tvrdi da se napravio krug djece i da su Selmira gurnuli tom malom da se potuku.

“Prvi dječak je krenuo na njega, ali uspio se odbraniti i tada je drugi dječak s leđa ga udario u glavu nogom i on se onesvjestio. Tada je taj drugi nastavio skakati po njemu nogama i kada su djeca počela vrištati oni su pobjegli. Taj dječak mu je tri – četiri puta skočio na glavu tenama, još koji udarac da je dobio nebi se ni probudio, tako je bar doktor rekao”,
kaže naša sagovornica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U međuvremenu je neko zvao hitnu pomoć i policiju.

“Za to vrijeme sam ja bila kući s bebom kada mi je jedna djevojčica iz sedmog razreda došla na vrata i obavjestila me šta se desilo. Ja sam istrčala u pidžami i otišla tamo. Dijete u nesvijesti ne može prepoznati svoje roditelje. Oni su njega umivali, on ne može doći sebi, gleda, al ne vidi ništa. Odemo brzo u hitnu na snimanje glave da bi se ispostavilo da on ne vidi na jedno oko. Prenoćio je u bolnici i bio 24 sata na pretragama. Sinoć su ga pustili iz bolnice i spavao je kući, budi se u snu, trza se, upiškio se u krevet vjerovatno od stresa. Jutros je otišao na pregled oka, pa ne znam šta će biti”, kaže zabrinuta majka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ona i muž su išli u školu, međutim nisu zatekli direktoricu. Tek naredni dan ona im se javila da kaže da je došao otac tog dječaka što ga je gazio nogama da razgovara.

“On je došao prije nas i odveo svoje dijete kući da ga mi nebi istukli. Pa nisam ja toliki debil da tuđe dijete tučem. Ako može se razgovarati, a ako ne može zna se šta može. I on je otišao sa svojim djetetom, nije nas htio sačekati ni da porazgovaramo. Moj muž je razgovarao sa direktoricom, oni kažu da su svi šokirani i kažu da se nisu nadali da se mom sinu baš to desi”,
kaže nam Kemala.

Prvi dječak koji je izazvao Selmira na tuču je sin jedne od nastavnica u toj školi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Prvi mali što je mog Selmira izazivao na tuču je došao, a njegova je mama nastavnica u toj školi i rekao je, po instrukcijama majke vjerovatno, da ga je navodno moj Selmir izazivao i kao on je najgori i sam je izazvao da ga pretuku, da bi se poslije iz devetog razreda saznalo da je njima navodno neki veliki dječak iz devetog razreda prijetio da ako se oni ne potuku da će on njih svu trojicu istući”, kaže za naš portal Kemala Softić.

Kemala kaže kako će otići u školu da razgovara sa roditeljima djece koja su pretukla njenog sina i kako će ih sve tužiti nakon što dobije nalaze o stanju svoga sina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Bolilo bi me da vidim da neko tuče tuđe dijete, a kamoli moje. Ja sam u šoku, pijem apaurine što nisam nikad da bih bila smirena. Imam još dvoje djece kući, bojim se sada i za mlađeg, on je peti razred kako ću ga poslati u školu”, kaže potrešena Kemala.

Ona poručuje roditeljima dječaka koji su pretukli njenog sina da porazgovaraju sa svojom djecom i da treba da ih upute u obrazovanje, a ne u nasilje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Selmir neće u školu ići do daljnjeg jer u papirima piše da mora strogo mirovati zbog glave i zbog tog oka. Kada krene u školu, mene kao majku je strah ga poslati tamo jer ne znam šta će se dalje desiti. Razgovaram sa njim, on uporno meni govori da ne optužujem nikoga jer se vjerovatno boji da ako tužimo da neće imati još problema. Vidim da je izgubio samopoudanje, ali mi smo njegovi roditelji i ako treba ići ću svaki dan sa njim u školu, pratit ću ga i vraćat ću ga, ali ne smije gubiti samopouzdanje. Mora znati da ima svoje roditelje iza sebe šta god da se desi”, kaže za kraj naša sagovornica.

source.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME