Portal 072info

ZENICA: Sutra kampanja za dobrovoljno darivanje krvi “Krv nam je svima ista”!!!

U srijedu, 16. 11. 2016. godine, u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Travniku, Šamcu i Zenici, istovremeno će biti organizovana kampanja za dobrovoljno darivanje krvi Kampanja dobrovoljnog darivanja krvi “Krv nam je svima ista” , u okviru projekta PRO-Budućnost.

Na temelju svog aktivnog učešća u projektu PRO-Budućnost, mladi aktivisti na terenu, na vlastitu inicijativu, u potpunosti vode i promovišu navedenu kampanju, te animiraju lokalno stanovništvo da daruje krv i da na takav, konkretan, način podrže ovu aktivnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 Kampanja “Krv nam je svima ista” se drugu godinu za redom provodi u okviru projekta PRO-Budućnost, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održava se u Kantonalnoj bolnici Zenica, na odjelu tranzfuziologije u terminu od 11:00 do 14:00, u okviru projekta PRO-Budućnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME