Portal 072info

ZENICA: Teška krađa i otuđenje mobitela i određene sume novca

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Dana 02/03.05.2016. godine, u mjestu Lađice, izvršena je teška u kuću, vlasništvo P.D., iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.05.2016. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane nepoznatih lica, uz upotrebu fizičke snage i prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad licem K.E. iz Kaknja, kojom prilikom je od istog otuđen mobitel i 100 KM. Lice K.E. je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak