Portal 072info

ZENICA: Teška krađa u kuću, nanošenje teških tjelesnih povreda i oštećenje stvari

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Dana 18.05.2016. godine, u ulici Armije BiH, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu M.D. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 18.05.2016. godine, u ulici Zukići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem prozorskog stakla na zgradi Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona i oštećenjem dva metalna štitnika na parkingu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 18.05.2016. godine, u ulici Kamberovića čikma, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem stakla na benzinskoj pumpi “Energopetrol”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.05.2016. godine, u ulici Marjanovića put, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo C.C., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak