Portal 072info

ZENICA: Teška krađa u pomoćnim prostorijama JP “Elektroprivrede BiH” i razbojništvo automat kluba “Heko”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (7) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Dana 27.01.2016. godine, u ulici Stara čaršija, od strane tri nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem, pištoljem, nožem i željeznom palicom, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnikom automat kluba „Heko“. Tom prilikom je iz kluba otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 26/27.01.2016. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u pomoćne prostorije u vlasništvu JP „Elektroprivreda BiH“, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina elektro kabla. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite članak