Portal 072info

ZENICA: Teške krađe u obdanište, vikendicu i stan

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

U periodu od 13.05. do 16.05.2016. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u obdanište „Pinokio“, odakle su otuđena dva sintisajzera. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 13.05. do 16.05.2016. godine, u mjestu Seoci-Zahići, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo Š.M., iz koje je otuđena određena količina električnog alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 13.05. do 16.05.2016. godine, u ulici Ćurukovića put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Š.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Podijelite članak