Portal 072info

ZENICA: Teške krađe u obdanište, vikendicu i stan

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

U periodu od 13.05. do 16.05.2016. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u obdanište „Pinokio“, odakle su otuđena dva sintisajzera. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 13.05. do 16.05.2016. godine, u mjestu Seoci-Zahići, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo Š.M., iz koje je otuđena određena količina električnog alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 13.05. do 16.05.2016. godine, u ulici Ćurukovića put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Š.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box