Portal 072info

Zenica trčala na Sarajevo Coca-Cola polumaratonu

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Jučer je održan 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratona i G-drive štafetni polumaratona. Nas 20 rekreativnih trkača iz Zenice odlučili smo da zajedno učestvujemo na jednom od najvećih regionalnih sportskih dešavanja. Prijavili smo se kao grupa još dva mjeseca ranije. Nas 15 je trčalo cijeli polumaraton i većini je to bio prvi (službeni). Imali smo i najmlađu učesnicu Nahlu Imamović koja je rasturila u dječijoj “Zmajzi Kid’s run” trci. Ostali su se odlučili ujediniti snage i savladati distancu od 21,1 km predajući štafetu.

Odluka da budemo dio ovog događaja je pala puno ranije. Tačnije nekada u ovo vrijeme prošle godine kada se grupa prijatelja ujedinila i počela sa aktivnim druženjima. Tako je i nastala naša neformalna grupa ZenicaTrči. Dogovorili smo se da ćemo zajedno trenirati za ovaj događaj. Mnogima se to činila kao nemoguća misija. Ali sve je moguće, pogotova kada imaš podršku i motivaciju. Svi smo brzo napredovali i kilometri su se nizali. Grupa se lagano širila pa je došlo i mnogo novih članova. Skupa smo istrčali puno kilometara ali i učestvovali na drugim manjim utrkama.

Onda je došao i taj dan, Sarajevski polumaraton, jedan od najpopularnijih i najmasovnijih događaja u regionu. Dogovor je bio da se sastanemo u 9:00, sat vremena prije utrke. Svi super uzbuđeni i pod nabojem adrenalina. Pljuštali smo od pozitivne energije. Skupa smo se zagrijali, fotkali, djelili gelove, vodu i kovali planove kako preživjeti utrku. Podjelili smo se u ekipice. Iskusniji su pomagali onima koji prvi put savladavaju tu distancu, neki su išli skupa loviti određeno vrijeme, a većina je trčali laganini upijajući atmosferu oko sebe. Iako je bilo jako toplo svi smo uspjeli u zadanim ciljevima i okitili smo se medaljama. Pale su suze radosnice, zagrljaji, čestitke, veselje, lični rekordi i novi dogovori.

Neki se pitaju zašto trčimo…Nije to samo trčanje. To je podrška, rast, djeljenje, ostvarivanje snova i ciljeva, to je zajedništvo, pozitivna energija i snaga. Snaga grupe. Iskrene čestitke svima na ličnim rezultatima i osvojenim medaljama. Sve pohvale i organizatorima NGO Maraton Sarajevo koji su odradili odličan posao o čemu govore i cifre – 3000 trkača iz 30 zemalja. Atmosfera je bila fenomenalna i svega je bilo u izobilju. Hvala na svemu. A sad idemo dalje. Možda neki maraton sljedeće godine, šta mislite?

 

Podijelite članak