Zenica: Tri godine zatvora za pljačku 540 KM

Kantonalni sud u Zenici je na ukupno tri godine robije osudio Denisa Zrnića i Bobana Zorića za pljačku sportske kladionice, a tokom koje je ukradeno 540 maraka, ali i dva telefona.

Nakon razbojništva je, kako je navedeno, Zrnić naredio radnici kladionice da uđe u WC, a zatim su pobjegli. Ovom, prvostepenom presudom Zrnić je osuđen na dvije godine zatvora, a potom Zorić na godinu manje.

Proglašeni su krivim po optužnici da su zajedno izveli razbojništvo 6. februara prošle godine, u 22.58, na području Zenice.

“Zajednički i dogovoreno, ušli su u sportsku kladionicu, sa crnim kapama na glavi s prorezima za oči, takozvanim fantomkam’, a u ruci držeći pištolje”, navedeno je u presudama koje su im izrečene.

Kako se dalje dodaje, u kladionici je bila radnica Z.S., a Zrnić joj je kod pulta, prijeteći gasnim pištoljem Browning, kalibra devet mm, naredio: “Daj pare”, dok je Zorić stajao ispred pulta sa uperenim pištoljem nepoznate marke prema radnici.

“Radnica je, u strahu za  vlastiti život, dala Zrniću koverat u kojem se nalazio pazar od kladionice u iznosu od 540 KM”, navodi se u obje presude.

Za to vrijeme, kako stoji u nastavku, iza pulta došao je i Zorić, pa su obojica držeći i dalje pištolje u rukama uperene prema radnici, prijeteći zatražili njen telefon, pokazujući na telefon koji je bio na stolu iza pulta.

“Nakon toga je radnica, i dalje u strahu, dala svoj mobilni telefon Lenovo, a Zorić joj je dalje naredio: ‘I taj’, pokazujući na telefon koji se takođe nalazio na stolu iza pulta, nakon čega je radnica u strahu predala i telefon Samsung”, stoji u presudama, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, poslije toga Zrnić je naredio radnici da uđe u WC, gurajući je prema vratima WC-a.

“Potom je zatvorio vrata za njom, a zatim su pobjegli u nepoznatom pravcu”, navodi se u presudama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE