Portal 072info

ZENICA: Tri teške krađe i pronađeno pet paketića sa suhe biljne materije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2). 

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u apoteku “Zeni-Lijek”, iz koje je tom prilikom otuđena kasa sa novcem, te neutvrđena količina lijekova. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Hamdije Kreševljakovića, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršen je pregled lica M.E. iz Zenice, kod kojeg je tom prilikom pronađeno pet paketića sa suhom biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 6,9 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Jalimamov put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.M. iz Zenice, iz kojeg je tom prilikom otuđena štedna knjižica, te određena količina novca i zlatnog nakita. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj. 

Dana 11.05.2016. godine, u ulici Goraždanska, na pijaci, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo F.I. iz Zenice. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Crkvice, u istoj ulici, zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično djelo slobode je lišena Š.R. iz Sarajeva, nad kojom je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. 

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak