Portal 072info

ZENICA Trovačica ponovo hara: Amina Omeragić jednu staricu usmrtila drogom, drugu uspavala pa opljačkala

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kradljivica i registrirana narkomanka Amina Omeragić (51), koja je 2016. godine otrovala staricu u Sarajevu, ponovo je uhapšena. Ovaj put u Zenici, gdje je 21. jula oko 16.30 sati, staricu N.K. uspavala tabletama i pokrala u njenom stanu.

Lažno predstavljanje 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Omeragić se nesretnoj ženi lažno predstavila govoreći joj da je poznaje, nakon čega joj je ušla u stan i razgovarala s njom.

– Zatim je iskoristila pogodan momenat i u šoljicu s kafom stavila tablete kojim je uspavala oštećenu, nakon čega je, iskoristivši takvo stanje, ukrala zlatni nakit, novac i kafu – kažu iz MUP-a ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slučaj je policiji prijavila staricina kćerka, koja ju je u stanu zatekla u nesvjesnom stanju. Odmah je pozvala Hitnu pomoć, a nakon toga N.K. je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je i zadržana na liječenju.

– Zenički ljekari konstatirali su joj povrede na lijevoj strani tijela u obliku modrica i krvnih podljeva, a koje su nastale, najvjerovatnije, usljed ležanja na podu – pojašnjavaju iz policije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon povratka iz bolnice, Zeničanka je primijetila da joj s obje ruke nedostaju četiri zlatna prstena, novac iz ormara i to u iznosu od 300 eura i 200 maraka, te određena količina kafe. Odmah po prijavi, pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I MUP-a ZDK poduzeli su sve mjere na rasvjetljavanju krađe i došli do saznanja da se u vezu sa slučajem može dovesti Omeragić, koja trenutno boravi u Zenici.

Prazan stan

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Kao rezultat prikupljenih saznanja, 31. jula, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, u ulici Dr. Ćire Truhelke, izvršen je pretres stana, u kojem je boravila A.O. u kojem je pronađena, a zatim i uhapšena. Izvršenim pretresom stana, pronađeni su predmeti koji su ukradeni prilikom krađe – navode iz MUP-a ZDK.

Jučer u stanu starice nije bilo nikoga. Građani su ovaj događaj komentirali na društvenim mrežama, pohvaljujući zeničku policiju koja je za kratko vrijeme rasvijetlila slučaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvije potrage

Izvršeno je i prepoznavanje u policiji, nakon čega je Omeragić priznala krivično djelo. Također, utvrđeno je da je MUP KS za Sarajkom raspisao dvije potrage. Nakon ispitivanja, Omeragić je predata u MUP-a KS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pala u komu

Maida Gogalija (85) pronađena je mrtva u stanu na Ilidži, u novembru 2016. godine. Osim nje, u hodniku je zatečena i nepoznata žena koja je bila bez svijesti, a za koju je kasnije utvrđeno da se radi o Omeragić. Ona je prevezena u bolnicu, gdje se nalazila u komi. Predozirala se metadonom ili tramadolom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
(Zgrada u kojoj je opljačkana Maida Gogalija)

Članovi porodice nesretne starice kobne noći više puta su je pozivali telefonom, ali im se nije javljala. Na kraju su došli do stana. Kada su ušli unutra, u hodniku su zatekli njima nepoznatu ženu koja je ležala licem okrenutim ka podu, a iz usta joj je izlazila pjena. Staricu su pronašli mrtvu u sjedećem položaju na dvosjedu u trpezariji.

Poruka „Idiota“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom vršenja uviđaja zazvonio je telefon Amine Omeragić, a na displeju je pisalo “Idiot”. Kasnije je poslao i SMS: “Što se to ne javljaš, je li ti neko ne da se javiš?”

Istražitelji su munjevito reagirali, nakon čega je “Idiot” lociran i uhapšen, a utvrđeno je da se radi o Edibu Klepiću, za kojeg se sumnjalo da je umiješan u ovaj slučaj. Klepić je živio s Omeragić. Pored Omeragić, pronađen je ceker u kojem je bilo šest velikih čokolada, pakovanje kafe te poseban sir koji se proizvodi u Holandiji. Do cekera je stajala ženska torba, u kojoj su pronađeni lična karta, manja torbica sa staricinim nakitom, nekoliko novčanika te novac. Starica je tog dana dobila penziju, a tu je pronađen i ček.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

  • (Privođenje Klepića na saslušanje)

Operirala i po Srbiji

Za Omeragić je srbijansko pravosuđe 2013. godine raspisalo potragu zbog razbojništva. Ona je u susjednoj zemlji hapšena još 2009. godine s Željkom Paunovićem. Paunović je pronalazio kuće u kojim su same živjele starice. Kod njih bi dolazila Omeragić, koja im se predstavljala kao radnica humanitarne organizacije. Starice bi je pustile u kuću i skuhale joj kafu, a ona bi im u nju stavljala lijekove za smirenje, nakon čega su žene padale u nesvijest. Prevarantica bi onda ispretirala cijelu kuću i odlazila sa novcem i zlatom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME