Portal 072info

ZENICA Tužba zbog pada u liftu?

Mislio sam da padamo u smrt, riječi su dvadesetjednogodišnjeg Velida Kovačevića koji je bio sa šezdesetsedmogodišnjom majkom Ajkom i šezdesetdevetogodišnjim ocem Asimom u liftu zgrade u kojoj stanuju, u Ulici Zije Dizdarevića 24 zeničkog naselja Blatuša, koji je nedavno propao sa šesnaestog sprata.

Sve troje prošli su, srećom, sa samo lakšim povredama. Trauma koju su proživjeli tog 3. jula ostavila je traga na njima, posebno na Ajki koja teško da će više ikad sama ući u lift.

– Mislio sam da je kraj, da padamo u smrt. Bio je to pad sa 54 metra visine, kazao je Velid.

Njegov brat Muhamed kaže da je najgore prošla majka Ajka koja ima napuknuće pršljena.

– Ne osjeća se dobro. Trauma je velika. Ne smijemo je ostaviti samu u stanu. Jednostavno se boji. Kad ostane na momenat sama, pođe se tresti i plakati, govori nam Muhamed Kovačević.

image

Muhamed pored pokvarenog lifta

Prvi inspekcijski nalaz nakon propadanja lifta u Blatuši kaže da je uzrok elektronika, koja je zakazala zbog preopterećenja i visoke temperature. Održavatelj je navodno tvrdio da je ugrađena najsavremenija elektronika u lift. Nakon desetak poziva upravitelju, rečeno nam je da su odlučili da nemaju obavezu davati izjave novinarima o tome, te da je odluka kako to neće uraditi u ovom slučaju.

U zgradi na broju 24 koja ima 18 spratova nalaze se 92 stana sa oko 300 stanara.

Muhamed Kovačević konstatovao je da i inspekcijski nalaz pokazuje da nema rashladnog sistema na elektronici u liftu. Najavio je da će nakon konsultacije sa advokatom odlučiti o tome da li će i koga tužiti zbog onog što se dogodilo njegovim roditeljima i bratu.

OSLOBOĐENJE

Podijelite članak
  • 98
    Shares

Počitajte još

Ispovijest zeničkog rudara od koje se diže kosa na glavi: Spreman sam ubiti nekog da bih zadržao posao, valja mi hraniti troje djece

D.H

Zenica: U saobraćajnoj nesreći na Odmutu učestvovala dva vozila

D.H

ZENICA: Provalili u kancelariju na gradskim bazenima, ukrali sunčane naočale, teniski reket…

D.H