Portal 072info

ZENICA U nedjelju “Međunarodni folklorni festival djece i mladih”

ZENICA, 10.augusta – Gradsko umjetničko društvo “Filigran” iz Zenice, u nedjelju 12.augusta, domaćin je 4. Međunarodnog folklornog festivala djece i mladih “Sitno kolo okolo” na kojem će ove godine nastupiti oko 300 djece u sedam ansambala iz Rumunije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će KUD “Ramadan Šarkić” iz Tuzi kod Podgorice, folklorna grupa “Boroka” iz rumunskog grada Oderheiu, dječili folklorni ansambl Centra za kulturu iz Drača u Albaniji, te bosanskohercegovački dječiji ansambli društava “Bašlija” iz Sarajeva, “Safir” iz Kaknja, “Plamen” iz Zenice i domaćini djeca iz Gradskog umjetničkog društva “Filigran” Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Cilj nam je okupiti što više djece na jednom mjestu pod motom očuvanja tradicije, kulture, širenja ljubavi i razvijanje prijateljstava među mladima i djecom. Želimo sačuvati od zaborava tradicionalne običaje, narodne nošnje i plesove iz različitih zemalja, te razvijati dobru prijateljsku saradnju pomoću tradicijske narodne kulture”, kaže predsjednik GUD “Filigran” Zenica, Melih Karan.

Četvrti Međunarodni folklorni festival djece i mladih “Sitno kolo okolo” održati će se na otvorenoj sceni na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom od 19 i 30 sati, a sat ranije svi učesnici festivala će u mimohodu proći centralnom gradskom zonom. (Enes Begičević)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME