Portal 072info

ZENICA U NOVOM RUHU: Svečanim programom otvorena Glavna gradska magistrala (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pred velikim brojem zvanica, predstavnika vlasti, građanki i građana Zenice na lokalitetu kružnog toka kod Stacionara, kod novoizgrađene gradske fontane danas je svečanim programom otvorena Glavna gradska magistrala grada Zenice.

Ovim projektom grad Zenica dobila je novi izgled, kvalitetnu saobraćajnicu koja se pruža duž cijelog grada, kao i popratne objekte i time osigurala građanima sigurnu i kvalitetnu uslugu u saobraćaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prisutnim zvanicama obratio se gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, koji je prije svog obraćanja istakao da je ovo za Zenicu jako bitan dan, te uz emocije istakao: “Neizmjerno smo vam zahvalni što ste došli da okončamo radove na Glavnoj gradskoj magistrali, te je ujedno i svi zajedno otvorimo. To vam Zeničani i Zeničanke ne bi smjeli zaboraviti. Htjeli smo da se obilježavanje radova na projektu završnice desi u neposrednoj blizini gdje se priča jedna lijepa priča. Priča je mnogo. Ima ih istinitih, stvarnih i onih koje se tek trebaju desiti. Iste su ili slične, ali nekako iste u stvaranju opće slike u stvaranju projekta. Ne želimo stati sa izgradnjom Zenice kao ni GGM-a. Hvala svima onima koji su na bilo koji način potpomogli prijektu Glavne gradske magistrale. Najveću zahvalnost izražavamo kraljevini Saudijske Arabije koji su omogućili realizaciju ovog projekta”, istakao je gradonačelnik Smajlović.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Mima Kemez i Karma, kao i Zlatan Alispahić Zlaja i grupa predškolske djece sa pjesmom o Zenici “Život je lijep”, koji su dali posebnu čar za ovaj veliki dan u gradu Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svoje impresije i želje za dobrom budućnošću i saradnjom istakao je i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdulah Uminaha koji je istakao: “Zadovoljstvo mi je i ponosan sam što sam tu na otvorenju ovog velikog projekta. Vlada moje zemlje nije odugovlačila sa odgovorom u realizaciji i pomoći ovoj prijateljskoj zemlji. Današnja svečanost je dokaz da su obe strane spremne da se razvijaju i da se ulažu napori u svim nivoima, te da se prijateljskim zemljama potpomogne. Rezultati se mogu vidjeti prvenstveno u ovom gradu te je ponos kada znamo da smo danas u konačnici projekta u čijem je cilju što kvalitetniji uslovi za životm Ukupna vrijednost sveobuhvatnog projekta ove zemlje prešla je iznos od 280 miliona eura u šta spadaju prehrambene namirnice, pomoć na polju socijalne skrbi, finansiranje odlaska na Hadž, obrazovanje i mnogo toga važnogbza ovo društvo. Izražavam ponos činjenicom da moja zemlja daje podršku za realizaciju i razvoj BiH, istakao je ambasador Uminaha.

26. marta 2012. godine ozvaničen je početak radova na izgradnji Glavne gradske magistrale grada Zenice, a danas, četiri godine poslije, grad Zenica dobila je novi izgled i svim gostima poklanja toplu i ugodnu dobrodošlicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mirsad Heleg, direktor izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale dodao je da izuzetno ponosan da je Zenica postala grad kao većina gradova u Evropi: “Ponosan sam što se nalazimo danas na ovom mjestu gdje se dešqva svečano otvaranje ovog velikog projekta. GGM se pruža iz dva dijela gradske i prigradske dionice. Projektovan je kao brza, moderna i kvalitetna dionica koja se proteže duž grada i koja povezuje jug i sjever Zenice. Saobraćajnica omogućava brz prelazak iz jednog u drugi dio grada. Počinje na kružnom toku Stacionar, a završava na kružnom toku Bojin vir.

Prisutnima su se između ostalih obratili Hamed Ramić direktor preduzeća Euroasfalt i Muhammed Al-Dalilan ispred Saudijskog fonda za razvoj, koji su također izrazili ponos i zahvalnost za sve ono što Saudijska Arabija radi i poklanja Bosni i Hercegovini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U fotografijama možete pogledati kako je izgledalo svečano otvorenje Glavne gradske magistrale u Zenici.

[Galleries 762 not found]

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)