Portal 072info

ZENICA: U subotu ‘Dani košarke’ na Bilmišću

U subotu, 14. marta 2015. godine na programu su utakmice 4. kola Lige mladih BiH koju pod pokroviteljstvom USAID-a organizuje Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Mladi košarkaši i košarkašice zeničkih klubova OKK Čelik, OKK Abeceda i ŽKK BH Start svoje utakmice igrat će u dvorani Bilimišće. Program «Dana košarke» počet će u 10 sati «kantonalnim derbijem» kadetskih selekcija ŽKK BH Start i ŽKK Tešanj. Od 12 sati igraju juniorske selekcije OKK Čelik i OKK Sloboda iz Tuzle, dok je duel kadeta ova dva kluba na programu od 14 sati. Od 16 sati na rasporedu je utakmica pionirskih selekcija OKK Abeceda i OKK Sloboda.

Tim povodom danas je u prostorijama OKK Čelik održana press konferencija na kojoj su o pozitivnim iskustvima iz prethodne tri utakmice, kao i očekivanjima od subotnjih utakmica govorili koordinator omladinskih selekcija Čelika Senad Muslić, trener OKK Abeceda Haris Milak, te igrači Čelika, junior Jusuf Husejnović i kadetski reprezentativac BiH Semin Burko.

«Pred nama je još jedna košarkom bogata subota u kojoj ćemo ugostiti selekcije naših sportskih prijatelja iz Slobode. Igrom slučaja taj dan će se u Mejdanu u super važnoj utakmici za oba kluba sastati naši prvi timovi, što je samo dokaz da se radi o dva velika kluba u okvirima naše države. Kadetska selekcija ima problema sa povredama dvojice visokih igrača i to je ostavilo traga na rezultate. Burke neće biti ni u ovoj utakmici ali klub je učinio maksimum napora da se on što prije vrati na teren. Meč junira će biti prava poslastica u kojoj ćemo nadamo se nakon fer i korektne borbe biti uspješniji», kazao je Muslić.

Pioniri OKK «Abeceda» nes(p)retno su poraženi od Sparsa i Budućnosti, te se protiv Slobode nadaju drugoj pobjedi.

«U Ligu smo ušli bez imperativa rezultata i sa isključivim ciljem da naši dječaci sklapaju nova prijateljstva i da se afirmišu. U prva tri meča smo pokazali da se u Abecedi dobro radi, da smo na putu da afirmišemo nekoliko super talenata. Nadam se da ćemo protiv Slobode biti bolje sreće, a ovu priliku bih iskoristio da pozovem gledatelje, a posebno dječake i djevojčice da u što većem broju dođu na tribine Bilimišća i uživaju u sportskom ali i zabavnom programu kojeg pripremamo. Naravno, još jednom hvala OKK Čelik na super korektnoj saradnji i odličnoj organizaciji utakmica, putovanja…», rekao je Haris Milak, mladi trener OKK Abeceda.

Košarkaši Husejnović i Burko pohvalno su se izrazili o projektu Liga mladih KS BiH za kojeg kažu da im je omogućio da igraju kvalitetne utakmice i napreduju u svom košarkaškom i uopšte sportskom razvoju.

Ulaznica za cjelodnevni program košta 2 KM, a na jednu ulaznicu u dvoranu mogu ući dva đaka!

Podijelite članak