Portal 072info

ZENICA: Ubica tvrdi da je htio “samo zaplašiti Dorića”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog/pritvorski razlog, te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izeći kazna zatvora deset godina.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog Denija Stanišića (26) iz Zenice, zbog sumnje da je počinio u sticaju krivično djelo ubistvo i krivično djelo iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Podsjetimo, Stanišić je hicem iz, kako se ispostavilo skraćene puške, u četvrtak, deset minuta iza ponoći, usmrtio 26-godišnjeg Amara Dorića u zeničkom naselju Jalija, u ulici Jalimamov put, ispred zgrade u kojoj je Dorić stanovao.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog/pritvorski razlog, te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izeći kazna zatvora deset godina, a isto je počinjeno u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
image
mjesto ubistva/Muhamed Tunović

Oslobođenje saznaje da se osumnjičeni Stanišić prilikom davanja iskaza i policiji i tužiocu tvrdio da nije htio ubiti Dorića već pucnjem u njegovom pravcu ga “samo zaplašiti”. Takođe je tvrdio da ga je fizički Dorić maltretirao te da ga je pretukao dva sata prije nego li je on pucao na njega.

Ubijeni mladić je primjetio napdača sa puškom i pokušao pobjeći ali ga je pogodio metak. Na licu mjesta je bio mrtav.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Brzom i efikasnom akcijom pripadnika MUP-a ZDK, nedugo nakon toga je identifikovan, pronađen i uhapšen napadač – Deni Stanišić. Bio je navodno u svom stanu. Tokom četvrtka pripadnici Jedinice za podršku su pretraživali korito rijeke Bosne jer su imali informacioju da je Stanišić bacio pušku u rijeku.

Oslobođenje.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Filmska pljačka u BiH: Opljačkan sef, nestalo 50.000 KM

Portal 072info

Četvorica taksista iz Sarajeva uhapšena zbog krijumčarenja migranata

Portal 072info

Uporno silovao i zlostavljao suprugu, ona pokušala suicid, dobio godinu i 2 mjeseca zatvora

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME