ZENICA: Ubica tvrdi da je htio “samo zaplašiti Dorića”

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog/pritvorski razlog, te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izeći kazna zatvora deset godina.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog Denija Stanišića (26) iz Zenice, zbog sumnje da je počinio u sticaju krivično djelo ubistvo i krivično djelo iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK.

ČITAJ JOŠ:  Saobraćajna nesreća, automobil završio na krovu u dvorištu porodične kuće

Podsjetimo, Stanišić je hicem iz, kako se ispostavilo skraćene puške, u četvrtak, deset minuta iza ponoći, usmrtio 26-godišnjeg Amara Dorića u zeničkom naselju Jalija, u ulici Jalimamov put, ispred zgrade u kojoj je Dorić stanovao.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog/pritvorski razlog, te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izeći kazna zatvora deset godina, a isto je počinjeno u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

image
mjesto ubistva/Muhamed Tunović

Oslobođenje saznaje da se osumnjičeni Stanišić prilikom davanja iskaza i policiji i tužiocu tvrdio da nije htio ubiti Dorića već pucnjem u njegovom pravcu ga “samo zaplašiti”. Takođe je tvrdio da ga je fizički Dorić maltretirao te da ga je pretukao dva sata prije nego li je on pucao na njega.

ČITAJ JOŠ:  Evo kada počinje isplata dječijeg doplatka

Ubijeni mladić je primjetio napdača sa puškom i pokušao pobjeći ali ga je pogodio metak. Na licu mjesta je bio mrtav.

Brzom i efikasnom akcijom pripadnika MUP-a ZDK, nedugo nakon toga je identifikovan, pronađen i uhapšen napadač – Deni Stanišić. Bio je navodno u svom stanu. Tokom četvrtka pripadnici Jedinice za podršku su pretraživali korito rijeke Bosne jer su imali informacioju da je Stanišić bacio pušku u rijeku.

Oslobođenje.ba

GODISNJICA
MARKETING