Portal 072info

Zenica: Uhapšen zbog droge, obijen stan u Crkvicama!

Foto: Ilustracija

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (5) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 14.02.2017. godine, u ulici Stanični trg, od strane lica B.H. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem dva staniolska paketića, sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,30 grama. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 14.02.2017. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Č.M., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca i nakita, te drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 13/14.02.2017. godine, u mjestu Ravna, izvršena je krađa motorne pile, vlasništvo T.E. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su izvršili uviđaj.

Dana 14.02.2017. godine, obavještena je Policijska stanica Maglaj da je u posljednjih mjesec dana, u mjestu Bijela Ploča, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo L.F., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 13/14.02.2017. godine, u mjestu Donji Rakovac, izvršena je sječa i krađa oko pet metara kubnih tehničkog drveta hrasta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Zavidovići

Dana 13/14.02.2017. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, izvršeno je oštećenje vjetrobranskog stakla, zadnje signalizacije i fara na putničkom motornom vozilu marke „Renault-Laguna“, registarskih oznaka 917-M-119, vlasništvo J.D. iz Zavidovića. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 14.02.2017. godine, u mjestu Podubravlje, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka A48-T-283, kojim je upravljao H.Š. iz Zavidovića. Prilikom kontrole utvrđeno je da se na vozilu nalaze registarske tablice koje pripadaju drugom vozilu. Poduzete su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box